Over ons

 

Coöperatieve spellen

Steeds meer mensen ontdekken dat ze liever mét elkaar dan tégen elkaar willen spelen. In coöperatieve spellen ervaren spelers de kracht van samenwerking. Er is een gezamenlijk doel dat bereikt wordt door samen creatief te denken en strategische beslissingen te nemen. Er zijn geen tegenstanders; het spel zélf zorgt voor de uitdaging. De spelers proberen samen te winnen, maar ze kunnen ook allemaal verliezen! In tegenstelling tot de gangbare ‘competitiespellen’, stimuleren deze spellen vaardigheden als samenwerking, overleg en altruïsme. Kenmerkend voor coöperatieve spellen is de opbouwende, open sfeer die tijdens het spelen ontstaat.

Sunny Games is in 2004 onder de naam Zonnespel opgericht om het aanbod van samenwerkingsspellen in Nederland te vergroten. In de beginperiode werd dit bereikt door de spellen van de Canadese uitgever Family Pastimes te importeren en in Nederland te verspreiden. Inmiddels is Sunny Games uitgegroeid tot een Europese uitgever van 19 coöperatieve spellen, waarvan de meeste viertalig en sommige zelfs zestalig zijn uitgevoerd.

Wij zien een wereld voor ons waarin samenwerking belangrijker is dan competitie. Onze spellen dragen hier op een speelse manier aan bij.

 

Auteurs en tekenaars

Naast een flink aantal spellen van Jim Deacove, de Canadese spelauteur en oprichter van Family Pastimes, bieden we ruimte  aan Europese auteurs met vernieuwende coöperatieve spelconcepten.

Het artwork voor De Geheime Gang is getekend door Asia Jackowska. Voor Max de Kat gebruiken we artwork dat eerder is ontwikkeld door Egmont Games in Polen.

Jouke Korf is sinds 2008 auteur bij Sunny Games, van hem zijn tot nu toe de spellen Stop de Stropers, Antarctica en Parado verschenen. Zijn spellen zijn altijd spannend en heel dynamisch.

Nisyros (2016) is het debuut van Peter Slaman. Peter zoekt in zijn spellen naar een combinatie van spannende beleving en strategie.

Het Kracht van 8 kaartspel bestaat al sinds 2006. Dit hulpmiddel bij de sociale ontwikkeling van kinderen is een gezamenlijke creatie van Steven Michiel Rijsdijk van Sunny Games, Anne Mijke van Harten van Earth Games en Margrete Stoute van Stichting de Kracht van 8.

Sunny Games heeft twee freelance tekenaars, dit zijn Tamara Havik (Antarctica, Waar Woon Jij? en Parado) en Renske Harkema (ZooMemo). Voor Nisyros hebben we samengewerkt met Melchior van Rijn, die eerder ook al het prachtige spel Kraków 1325 AD tekende.

 

Coöperatieve bedrijfsvoering

In de bedrijfsvoering van Sunny Games staat samenwerking centraal. Met onze zakenpartners streven we naar een win-win-win situatie. Dat betekent dat de samenwerking goed is voor beide partijen en dat (meestal samen) aandacht besteed wordt aan de buitenwereld. Zodat onze initiatieven bijdragen aan een prettige samenleving!

Coöperatieve bedrijfsvoering betekent ook: samen met de gebruiker. Bij elke herdruk proberen we onze spellen nog beter te maken. Tips en klachten zijn dan ook van harte welkom!

 

Duurzame bedrijfsvoering

Sunny Games streeft naar duurzaamheid op drie gebieden:

  • Een stabiel aanbod van betaalbare coöperatieve spellen. Anders dan andere uitgevers houden wij ook langzaam lopende titels beschikbaar. Sunny Games groeit stap voor stap; deze “organische” groei zorgt voor betrouwbaarheid en stabiliteit.
  • Sunny Games garandeert eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden van alle werkers. De productie vindt plaats in Europa waar goede CAO’s zijn. Eventuele verplaatsing van deelproductie naar landen met lagere lonen zal alleen onder strikte voorwaarden gebeuren.
  • Wij doen er alles aan om milieubelasting te voorkomen. Al bij het ontwerp wordt rekening gehouden met efficiënt gebruik van materialen die weinig milieubelasting veroorzaken.

Voor meer recente informatie over Missie, Mens en Milieu, klik hier.

 

Sunny Games en Earth Games

Al vanaf de oprichting werkt Sunny Games nauw samen met Earth Games. Earth Games geeft advies en levert materialen aan professionals binnen opvoeding en onderwijs. De missie van Earth Games is om kinderen meer in verbinding te laten zijn met zichzelf, elkaar en de aarde. Coöperatief spel is hierbij een belangrijk element. Earth Games en Sunny Games werken samen om meer bekendheid te geven aan coöperatieve spellen in het algemeen, door middel van workshops, lezingen, artikelen en promotie-acties.

Bij de ontwikkeling van nieuwe spellen kijkt Earth Games van begin tot eind mee. Dit zorgt ervoor dat onze spellen afgestemd zijn op de doelgroep en didaktisch goed in elkaar zitten. Onze spellen worden dan ook veel gebruikt door leraren, therapeuten en kindercoaches.

 

Klantenservice

Wij willen graag dat iedereen onze spellen met veel plezier en zonder obstakels kan spelen. Mist er een spelonderdeel, laat het ons weten, meestal kunnen we dit kosteloos toesturen. Mochten er onduidelijkheden zijn in de spelregels, dan helpen we hierbij graag! Neem gerust contact op per telefoon of via het contactformulier.