Nisyros

Nisyros

Leeftijd: 12+,
Spelers: 2-4
Spelduur: 45-60 min
Auteur: Peter Slaman

Nisyros

De vulkaan van het Griekse eiland Nisyros wordt actief! Een aantal grote uitbarstingen zorgt ervoor dat het hele eiland onder de lava wordt bedolven. De inwoners moeten op tijd het eiland zien te verlaten door genoeg boten te bouwen. Ze kunnen de lavastroom tegenhouden door dammen te bouwen. Komt er een nieuwe uitbarsting in deze richting dan bezwijkt de dam echter alsnog onder de druk en stroomt de lava verder.

Om boten te bouwen is hout nodig, voor het bouwen van dammen is steen nodig en er wordt graan verbouwd om de werkers te voeden. Deze drie grondstoffen zijn te vinden op de vulkaanhellingen. De bovenste gebieden leveren het meest op, maar zullen al snel bedekt raken met lava. De werkers moeten soms grote risico’s nemen om genoeg grondstoffen te kunnen verzamelen.

Lukt het om alle inwoners te redden voordat het hele eiland onder de lava is bedolven?

NISYROS is een dynamisch strategiespel dat tot het eind toe spannend is vanwege de verrassende gebeurtenissen. Het is makkelijk te leren en kan in een paar stappen uitdagender gemaakt worden. Daardoor spreekt het spel zowel gelegenheidsspelers als veelspelers aan.

Inhoud: spelbord in 25 delen, 40 houten spelfiguren, 7 speciale dobbelstenen, 3 grondstoftabellen, 32 boten, 32 dammen, 25 gebeurteniskaarten, spelregels.

Tips

Let op dat je niet te weinig werkers hebt.

Als je meer dan 5 werkers hebt kun je er eventueel een aantal vroegtijdig evacueren zodat je minder voedsel nodig hebt.

Spreid indien mogelijk de werkers over zo veel mogelijk verschillende gebieden zodat je de meeste kans hebt om je verdubbelingsdobbelstenen te gebruiken.

 

Goddelijke Interventie uitbreiding

Voor de echte liefhebbers ontwikkelden we een variant met nóg meer strategie. De regels daarvoor pasten niet in het spelregelboek, maar kun je wel online bekijken en downloaden.

Klik hier voor de uitbreiding

Reacties van spelers op spellenbeurs Noorderspel

Leuk spel. Soort coöperatieve Atlantis.
Hylke (35) uit Groningen
Zeer tactisch en intensief, maar heel leuk.
Kirsten Zwols (18) uit Groningen
Download de spelregels