Elske stelt zich voor

Ongeveer anderhalf jaar geleden hebben Steven en ik Elske ontmoet. Ze is enorm slim en bezig met allerlei spelconcepten. Ze had toen een spel dat Match Coöp heette, wat we gaan uitgeven onder de naam Celtica. Elske is sindsdien naar elke mogelijk beurs meegegaan als vrijwilliger. Toen ik haar vroeg of ze misschien een blogpost wilde schrijven, kreeg ik binnen een half uur bijna 800 woorden als antwoord. Dus dit is haar verhaal:

De beste baan in het land!

Hallo, ik ben Elske Spaa. Ik ben sinds september 2016 vrijwilliger bij Sunny Games. Oorspronkelijk kwam ik bij Sunny Games terecht via een vriendin die al bij Sunny Games werkt, die dacht dat Sunny Games ‘De beste uitgever voor mijn spel’ was. Gelukkig waren eigenaren Steven en Max dat met haar eens, en namen ze mijn spel in ontwikkeling.

Mijn eerste bordspellenbeurs

24 september was Noorderspel in Groningen, de eerste beurs waarnaar ik mee ben gevraagd. We hielden daar eerst een lanceringsfeestje voor het nieuwe spel Nisyros van Peter Slaman. Daar speelden we het spel allemaal voor het eerst. Ik was meteen laaiend enthousiast over Nisyros en had er vertrouwen in dat ik het zonder problemen uit zou kunnen leggen op de beurs de volgende dag. Ik voelde me ook meteen erg welkom en geaccepteerd in de vrijwilligersgroep. Beide dagen waren heel erg gezellig en een super leuke waterval van nieuwe indrukken en ervaringen. Nisyros bleek uiteindelijk het 3e meest verkochte spel op de beurs, en ik voelde me trots dat ik daar door middel van mijn uitleg en enthousiasme aan bij kon dragen.

Een paar weken later kwam Essen. Daar kon ik helaas dit jaar niet heen. Ik vond het wel heel leuk om de blogs te lezen en de verhalen te horen, en ga zeker proberen er volgend jaar wel bij te zijn.

Tijd voor mijn eigen spel

Elske, samen met haar nieuwe spel Celitca

Ik ging wel mee naar de beurs in Gouda op 23 oktober. Dat was ook weer super gezellig. Het is een kleine beurs, dus waren we met een klein groepje. Er was constant iets te doen. Ik heb bijna de hele dag mijn eigen spel getest met allerlei mensen. En gelukkig kreeg ik veel veelbelovende reacties. Dus ik ben heel benieuwd hoe goed het loopt als het dit jaar uitkomt. Na de beurs gingen we met zijn drieën uit eten. Dat doen we eigenlijk altijd. Steven en Max vinden het erg belangrijk om goed voor hun vrijwilligers te zorgen en ze op die manier te bedanken voor hun inzet. En ja… ook de liefde van de vrouw gaat door de maag 😉

Vervolgens was er een beurs in Hoorn, waar Steven en ik met zijn tweeën heen gingen. En daarna kwam de grote klapper….

Spellenspektakel Eindhoven

Dit is beslist de grootste beurs van Nederland. Alle uitgevers pakken groots uit. Je komt overal levensgrote versies van allerlei spellen tegen. Wij hadden zelf een groot bord met Max de kat erop. En Max (het mens) stond daar voor met snorharen op zijn gezicht en kattenoortjes. We hadden 50m2 aan demonstratiegebied. 16 tafels moesten we daar op kwijt zien te raken. Dat was best puzzelen. Er stonden uiteindelijk 10 tafels met Nisyros, en 6 met andere spellen. We waren met zijn 3en de hele middag bezig met het opzetten van de stand. Later kwamen er nog een paar anderen helpen. Hard werken, maar het geeft ook zeker erg veel voldoening omdat je als vrijwilliger zo enorm wordt gewaardeerd.
Om 8 uur gingen Max en ik vast naar het vakantiehuisje en gingen we koken voor een groep van 8 mensen. Mijn zuurkoolstampot met ananas en kaas viel volgens mij wel in de smaak. In ieder geval zag iedereen er heel gelukkig uit 😉

De volgende ochtend begon het Spellenspektakel echt. Er kwamen nog een stuk meer vrijwilligers en we waren op de 2 beursdagen met 12 volgens mij. Ik had verwacht weer de hele beurs Nisyros te gaan uitleggen, maar in plaats daarvan maakte ik de switch naar de kinderspelletjes Prinses, ZooMemo en Parado. Ik was blij verrast hoe leuk die spelletjes zijn, en hoe leuk het is om ze uit te kunnen leggen, en de kinderen en ouders enthousiast te maken. De beurs duurde twee dagen. Ik had ook af en toe wat tijd voor mezelf om een beetje rond te kijken en wat te netwerken. Dat hebben de Sunny Games vrijwilligers op elke beurs wel, maar omdat deze beurs zo groot was kostte dat rondkijken hier wat meer tijd dan anders 🙂

Ik kan er geen genoeg van krijgen

In 2017 zijn er ook alweer twee beurzen geweest in Nederland. Ik was natuurlijk bij beide beurzen van de partij. Het is namelijk zo leuk om deel uit te maken van het team van Sunny Games. Men is altijd enthousiast. Je bijdrage wordt enorm gewaardeerd. En je ontmoet allemaal fantastische, positief ingestelde mensen. Ik verwacht nog wel heel wat jaartjes mee te draaien bij Sunny games, want zoals ik al zei… Ik kan er geen genoeg van krijgen, en dit is voor mij zeker weten de beste baan in het land!

Dankjewel Elske! Mocht je dit lezen en wel meer over Celtica willen weten, laat het ons dan even weten en dan weet ik zeker dat Elske binnenkort nog meer over Celtica wil vertellen.

2 reacties op “Elske stelt zich voor”

  1. Fam. R. Zijlstra schreef:

    Ben heel benieuwd naar dit nieuwe spel en hoop dat ze zeker er iets over op de Blogg zet.

  2. Peter Slaman schreef:

    Hi Elske,

    Mooi verhaal. Hdel veel succes met je nieuwe spel.

    Peter Slaman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *