Is dit een goed idee?

We willen met samenwerking verder gaan dan met de spellen alleen. Dat is ook één van de bijzondere dingen die Steven is gestart met Sunny Games en die mij (Max) hebben aangesproken om erbij te komen. Maar soms is het moeilijk om partners te vinden die snappen wat we doen of om partners te vinden met behoeftes waar wij in kunnen voorzien.

Dit blog is eigenlijk de vraag of we op de goede weg zijn. Zou dit een interessante manier zijn om bij te dragen aan de maatschappij? Of kunnen we op een andere manier een betere impact maken.

Het idee

Het idee hebben we vorige week bedacht op een spellenbeurs in Bremen. Toen heb ik onderstaand filmpje opgenomen:

Zoals je misschien wel weet, zijn we bezig met een nieuwe uitgave van Max de Kat. Het gebeurt nu af en toe dat mensen het spel niet spelen, omdat de doos en de inhoud niet zo aansprekend zijn als spellen van heel veel andere uitgevers. Kinderen willen dan heel begrijpelijk iets anders spelen. En dat is een gemiste kans, omdat mensen die misschien met samenwerking bezig konden zijn, nu iets anders doen. Met de nieuwe versie van Max de Kat zorgen we ervoor dat de inhoud van het spel kan stralen.

Maar ondertussen zijn er meer dan tienduizend “oude” spellen Max de Kat verkocht. En dat zijn nog wel echt goede spellen, waarbij je samen strategisch moet denken om te kunnen winnen. De spelmechanismen zijn niet anders dan in de nieuwe versie en heel veel mensen hebben dit spel met plezier gespeeld. Het zou geweldig zijn als deze spellen gespeeld kunnen blijven worden.

En zo dachten we, misschien dat er organisaties zijn, zoals basisscholen, die er echt wat aan hebben om pakketten van Sunny Games spellen te krijgen. We zouden een grote samenwerking kunnen opzetten met klanten en scholen, waarbij klanten hun oude spel doneren aan scholen. In ruil daarvoor zouden ze met een enorme korting de nieuwe Max de Kat weer mee kunnen nemen.

Zou jij je oude spel inleveren?

Gun jij het anderen om ook één van de beste coöperatieve kinderspellen te spelen? Zou jij daarvoor je oude Max de Kat inleveren? Vertel het ons via de reacties onderaan of door te mailen naar max@sunnygames.nl

Ken je een organisatie die de spellen wil hebben?

En nog veel belangrijker is de vraag of je organisaties kent die er echt blij van worden. Het beste wat je kan doen is die organisaties contact laten opnemen met max@sunnygames.nl en dan doen wij de rest.

Kunnen we nog iets anders doen?

De missie van Sunny Games is om zo veel mogelijk mensen coöperatieve spellen te laten spelen. Heel graag onze spellen natuurlijk, maar spellen als Tierisch Bedroht of Playa Playa mogen ook. Hiervoor gaan we zorgen dat we op grote Europese spellenbeurzen samenwerken met andere coöperatieve uitgevers. Maar er zijn vast ook heel veel ideeën die we zelf nog niet hebben bedacht. Weet jij hoe we aan samenwerking kunnen bijdragen? Laat een reactie achter en misschien zijn wij en de wereld je straks enorm dankbaar voor je goede idee.

Ken je iemand die Max de Kat heeft en ons wil helpen? Of ken je een organisatie die blij zou worden van onze spellen? Stuur dan alsjeblieft dit blogbericht door en verspreid de samenwerking.

4 reacties op “Is dit een goed idee?”

 1. dirk neirynck schreef:

  Beste

  sinds jaar en dag zamelt GraSpAc (Gratis SpellenActie) gezelschapsspellen in (nieuw, oud, onvolledig,…). Met een groep vrijwilligers maken we deze spellen terug speelklaar. Daarna delen we de spellen uit aan organisaties die werken met kansarme jongeren.

  Hoogtepunt van de GraSpAc-actie is uiteraard de jaarlijkse gratis-spellen-markt. Eéns per jaar worden organisaties die werken met kansarme jongeren uitgenodigd naar de ‘Gratis Spellen Markt’.

  Op de gratis marktdag verloopt het shoppen heel erg rustig. Hoewel alles gratis is, niemand rekenschap hoeft te geven, stellen we vast dat geen enkele organisatie neemt om te nemen. Iedereen blijft rustig en neemt alleen mee wat hij dit jaar nodig heeft. Er zijn zelfs organisaties die bewust af en toe een jaar overslaan omdat hun voorraad nog voldoende is.

  vriendelijke groet namens GraSpAc
  dirk

  • Max Hirschel schreef:

   Hallo Dirk,

   Wat een goede actie is dat. Ik neem dus aan dat jullie wel geïnteresseerd zijn. Overigens is het mijn plan om alleen volledige spellen aan te leveren. Ik heb je gemaild en we gaan kijken of dit een mogelijkheid is voor ons om elkaar verder te helpen.

   Groeten,

   Max

 2. Antoinette Ruarus schreef:

  Hallo Steven en Max,
  In de afgelopen.jaren hebben wij talloze Max-spellen verkocht.Ik ben er alleen niet van overtuigd dat deze mensen hun reeds vaak gespeelde spel middels bijbetaling zullen willen vervangen door wéér een Max. Deze mensen zijn eerder toe aan een nieuwe uitdaging. en niet aan een zelfde spel, ookal ziet het er zoveel mooier uit. Het idee om scholen en instellingen aan Sunny Games te helpen is natuurlijk leuk. Maar onder onze klanten zitten al de nodige scholen.

  • Max Hirschel schreef:

   Hoi Antoinette,

   Dat zou natuurlijk kunnen. Misschien moeten we er inderdaad een spel naar keuze tegenover zetten. Zou dat voor jullie klanten interessant zijn? En zou je ons bijvoorbeeld kunnen helpen om deze mensen te bereiken?

   Dankjewel,

   Max

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *