• Nederlands

Thuisblijfperiode: We spelen samen

Wie heeft er afgelopen week een bordspel gespeeld? Volgens mij heel veel mensen. Ineens hebben we een thuisblijfperiode. Gezinnen zitten hele dagen bij elkaar. Er wordt thuis les gegeven. En er worden spellen gespeeld.

Onze samenwerkingsspellen gaan over samen winnen. Door elkaars kracht te herkennen, kan je die inzetten. En zo bereik je als team de overwinning.

Samen op afstand

Maar het “samen” uit samenwerking gaat ineens een stuk anders. Want we mogen niet meer bij elkaar in de buurt komen. Sunny Games heeft gekeken naar wat wij nu kunnen doen. En daar zijn alvast twee initiatieven uit gekomen:

Online samen spelen

Niet iedereen heeft onze spellen in huis. Om toch coöperatieve spellen te kunnen spelen, doen we dat volgende week online. Elke werkdag om 15.30 vind je Max online. Hij speelt elke dag een ander spel met iedereen die komt kijken. Eerst wordt het spel uitgelegd. Daarna kan je via de chat meespelen.

Wil je meedoen? Ga naar ons facebook-evenement en meld je aan!

[Foto] Zuiderspel is afgelast. En als het wel zou doorgaan zou Max alleen op de stand moeten staan.

Dit is het programma:

We spelen elke dag een ander spel. Wil je weten welke spellen deze week aan bod komen. Kijk dan op de agenda.

Kom je ook spelen? Kom dan om 15.30 naar onze pagina op Twitch.

De ZooMemo Thuis-Speel-Actie

Coöperatieve spellen spelen is leuk. En je creëert een goede, plezierige sfeer in huis. In een samenwerkingsspel werk je samen. En samenwerken wordt dan ook weer makkelijker in de rest van je leven. Want je hebt al geoefend. We horen vaak terug dat kinderen socialer gedrag gaan vertonen buiten het spel.

En dat willen we juist ook nu tijdens de thuisblijfperiode. Daarom hebben we gekeken naar hoe we het zo makkelijk mogelijk kunnen maken om coöperatief spel in huis te halen. We hebben gekozen voor Zoomemo, want dat kan contactloos door de brievenbus. Sunny Games en Earth Games bieden nu kostenneutraal (dus we maken zelf geen winst) ZooMemo aan.

Bestel hier ZooMemo voor 11,11€

ZooMemo is één van de beste Sunny Games spellen om met ouders en kinderen van verschillende leeftijden samen te spelen. De jongste kinderen (vanaf ongeveer 4 jaar) zijn super goed in onthouden en vinden het leuk om de diertjes een plek in de dierentuin te geven. Oudere broers en zussen helpen ze om het spel te snappen. Iedereen samen geniet van de spannende uitdaging: gaat het ons op tijd lukken?

Andere initiatieven in de samenleving

Er ontstaan heel veel mooie initiatieven om elkaar te helpen. We zien echt samenwerking in actie op heel plekken in Nederland. Wil je één van jouw initiatieven delen? Laat dan een reactie achter onder dit bericht.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *