Wat kunnen we voor je doen?

Voor mij betekent Sunny Games samenwerken. Dat zal je vast wel gemerkt hebben als je ooit één van onze spellen hebt gespeeld. Elk spel is puur coöperatief, je wint samen en je verliest samen. Maar Steven heeft dat doorgetrokken in zijn hele bedrijfsvoering. En dat is echt heel bijzonder.

Zo zijn alle demonstrateurs van Sunny Games vrijwilligers. We gaan met zijn allen naar een beurs en zetten samen een mooie presentatie van de spellen neer.

De tekenaars van de spellen werken ook coöperatief. Om te helpen de kosten te drukken, rekenen ze een lager bedrag vooraf en ontvangen ze daarna per verkocht spel een klein percentage. De meeste tekenaars werken niet zo, want dat betekent dat ze alleen betaald krijgen als een spel een succes wordt. De tekenaars van Sunny Games kijken met ons mee naar wat het beste voor het spel is. En dat is gaaf.

Een coöperatief blog

Vanaf vandaag ga ik dus bloggen voor Sunny Games. En ik heb wel honderd ideeën om over te schrijven. Allemaal dingen die ik interessant vind. Maar ik heb ook nagedacht wat ik bij Sunny Games vind passen. En dan kom ik toch weer uit bij samenwerken.

Een coöperatief blog is denk ik iets, waarbij lezers en schrijvers samenwerken om de best mogelijke verhalen te creëren. Daarom begin ik met een simpele vraag:

Wat kunnen wij vertellen, dat jij wil lezen?

Ik ben heel benieuwd. Laat het me weten in een reactie en dan ga ik ervoor zorgen dat het terugkomt in ons blog.

Zoals gezegd heb ik ook heel veel ideeën. Een aantal ervan staat hieronder. Maar laat je vooral niet beperken door mijn lijstje. Als je een idee hebt, dan wil ik het horen. En dan vindt het vanzelf een keer zijn weg, in een bepaalde vorm, naar dit blog.

Waar ik aan zat te denken:

 • Coöperatieve kaartspellen
 • Verhalen van spelauteurs over the making of
 • Steven die het oorsprongsverhaal van Sunny Games vertelt
 • Artikelen over waarom sommige winkels Sunny Games verkopen
 • Variaties voor spellen van Sunny Games die je al in de kast hebt staan
 • Ervaringen met coöperatief ondernemen
 • Sneak previews van aankomende spellen

Laat het ons weten

Stond er iets tussen dat je interessant vind? Of heb je een ander idee? Laat dan in het formulier hieronder een reactie achter. Je mag me ook mailen op max@sunnygames.nl.

Als je een reactie achterlaat, ben ik ook wel benieuwd wat je vind van het idee van een coöperatief blog.

Over twee weken staat hier een verhaal van onze nieuwe spelauteur Peter Slaman. Wat er daarna komt, hangt af van wat jij aangeeft te willen horen.

Let’s Play Together,

Max

Eén reactie op “Wat kunnen we voor je doen?”

 1. Miranda de Jong schreef:

  Waar ik zelf als blogger altijd erg nieuwsgierig ben is hoe makkelijk of moeilijk een spel gespeeld kan worden. Of er veel tijd in zin om op te bouwen en speel ik het spel natuurlijk graag zelf (met kinderen of vrienden) om te testen…

  Interessant lijkt me wel de interviews met de bedenkers van een spel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *