Werk samen en haal meer uit je dag.

In onze spellen werk je samen naar een gezamenlijk doel. Maar het is ook prima mogelijk om samen te werken naar je eigen doel toe. Sinds een paar dagen na kerst doe ik (Max) samen een vriendin de door haar bedachte accountability challenge. En het werkt verdacht goed.

Een todo lijst. leeg.

Haal meer uit je dag met een accountability buddy.

Een accountability buddy is als iemand die met je meerijdt op de achterbank en helpt om de weg te vinden.

Het is bijna te simpel. Maar als het voor je werkt, is het een megaondersteuning! Het begon met een berichtje twee weken geleden “Wil je een 30 dagen accountability challenge met mij doen?”. Toen ik daar ja op zei, moesten we nog wel bedenken wat het inhoudt.

Elke avond stuur ik nu een lijstje naar een vriendin van me. Dit is wat ik vandaag heb gedaan. En dit is wat ik morgen ga doen. En elke dag ben ik weer verbaasd met wat ik allemaal heb gedaan. Zo werkt dit systeem.

En zij stuurt haar eigen lijstjes terug. Met ook verrassend veel vinkjes erop.

Waarom werkt het?

Het doel van de challenge is als volgt: Meer gedaan krijgen en je aan je eigen afspraken houden.

Omdat ik samenwerk met iemand en ik wil dat we elkaar ondersteunen en inspireren. Dat betekent dat ik elke dag zo veel mogelijk vinkjes op wil sturen.

En ik denk ook dat het werkt omdat we hebben afgesproken het maar voor een maand te doen.

De reden om met iemand anders samen te werken is ook simpel. Vaak als we doelen voor onszelf hebben, gaat dat goed totdat we de eerste fouten maken. Dan wordt het ineens heel moeilijk om door te zetten. Een vriend of vriendin die even meekijkt, kan dan een enorme steun in de rug zijn.

Zelf een accountability challenge doen

Ben je geïnspireerd en wil je zelf ook? Dit zijn de stappen:

  1. Vind een partner die het met je wil doen. Houd het lekker licht en leuk.
  2. Kies waar je aan wil werken. Wij hebben een aantal terugkerende dagelijkse onderwerpen en een aantal dingen die we van dag tot dag kiezen.
  3. Spreek samen af hoe je communiceert. Wij appen elke avond even. En ongeveer eens per week bellen we.
  4. Spreek af wanneer het eindigt. Je kan altijd nog verlengen. Maar eerst een weekje proberen is natuurlijk prima.

Zo ondersteun je elkaar

Aan het einde van de dag kijken we allebei even met elkaar mee.

Ten eerste: Lekker veel complimenten geven. Het is behoorlijk bijzonder dat iemand de tijd neemt om zichzelf actief te verbeteren. En nog bijzonderder dat jij daarin mee mag kijken.

Daarnaast kan je ondersteunen door te vragen naar wat niet wordt gedeeld. Op een avond had ik bijvoorbeeld niet gedeeld over mijn 10.000 stappen van die dag. Een lief berichtje herinnerde me aan mijn doel.

En je hebt elkaar steeds een vraag te stellen als dingen niet lukken: Wat ga je morgen anders doen? Behoorlijk confronterend, maar zo help je elkaar.

Het wordt pas echt leuk als…

… je eerlijk gaat kijken naar je gedrag. Na ongeveer 10 dagen zeiden we tegen elkaar: “Dit gaat goed en we kunnen nog meer”. Zij deelde dat ze niet alles van tevoren met mij deelt, zodat ze er ook niet aan gehouden kan worden. Ik merkte dat ik veel dingen per dag beslis en daardoor niet bij mijn grotere planning blijf. Oeps.

Dus na een tijdje kan je een moment kiezen samen. En stel jezelf dan de vraag: Wat kan er nog meer? Misschien dat er zomaar meer mogelijk is.

Ik ben heel erg benieuwd of je dit ook gaat doen. Of misschien heb je al wel een keertje zo’n buddy gehad?

De vriendin met wie ik dit samen doe heet Nadia Robbers. Je kan meer over haar leren op haar instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *