Samenwerking in Coronatijd

Omdat iedereen nu meer thuis is dan normaal, is er een extra druk om met elkaar te blijven samenwerken. En in spellen kan je dat nou eenmaal supergoed oefenen. Daarom hebben we hier een aantal coöperatieve spellen op een rij gezet die je thuis kan spelen.

Kleurplaten

Omdat kleuren zo leuk is hebben we kleurenplaten voor jullie gemaakt! Kleuren kun je heel gezellig samen doen, zeker met de twist die wij er aan toe hebben gevoegd. Iedere kleurplaat is een soort spelletje! Hieronder staan de verschillende kleurplaten die je kan downloaden.

► Zoek de verschillen: Kleur samen met iemand anders allebei een kleurplaat in. Kunnen jullie al 10 verschillen vinden? Misschien lukt het wel om de verschillen te vinden terwijl je alleen op je eigen kleurplaat kijkt en de ander vertelt wat je ziet. Gaan jullie deze uitdaging aan? 1 tip: werkt steeds allebei aan hetzelfde stukje kleurplaat en vertel allebei wat je inkleurt.

     

Zoek-de-10-verschillen (Kleine Beer)               Zoek-de-10-verschillen (Max de Kat)     

► Vouw je eigen Max: Pak een vierkant blaadje en vouw in 9 simpele stappen je eigen Max. Als je een wit blaadje kiest, dan kun je Max zelf helemaal inkleuren. Welke kleuren kies jij?

Vouwinstructie Max de Kat

► Max de Kat Memory: Dit is een hele bijzonder Memory! Niet alleen omdat je tijdens het spel de plaatjes mag kleuren, maar ook omdat je er 3 van ieder kaartjes zijn i.p.v. 2. Bovendien speel je dit spel natuurlijk gezellig samen. De spelregels hoef je niet perse te printen. De kaartjes print je 3x en het liefst dubbelzijdig. Jullie kunnen het spel meerdere keren gebruiken zonder opnieuw te hoeven printen.

Kaartjes Max de Kat Memory

Spelregels Max de Kat Memory

► Kleur-woordzoeker Kleine Beer: (Deze download is binnenkort beschikbaar)

Ok, een woordzoeker is leuk, maar een woord doorstrepen is wel een beetje saai, toch? Het is veel leuker om plaatjes te kleuren! Daarom hebben we deze kleur-woordzoeker gemaakt. Bedenk hoe de dieren heten en zoek de woorden. Als je een dier gevonden hebt kleur je het plaatje en de letters in. Als je alle dieren gevonden vormen de overige letters samen een zin… Weet jij de oplossing?

Anderhalvemeterspellen

Deze spellen voor buiten kan je op anderhalve meter afstand spelen!

We zetten ook met regelmaat spellen die je op afstand kan spelen op onze facebookpagina.

Print & Play

In samenwerking met Helvetiq bieden we Bandido aan in het Nederlands. Een superleuk spelletje wat je zelf uit kan printen en na wat knippen al kan spelen. De eerste pagina hoef je niet per se te printen, maar lees hem wel goed voordat je de rest print. Geschikt voor gezinnen met kinderen van 5 of 6 jaar, maar ook leuk met zijn tweeën. Veel plezier met het samen overwinnen van het virus!

Bandido Covid-19

Speel mee online

En maandag tot en met donderdag om 15.45 speelt Max online een spel. Iedereen kan meespelen door te chatten. Zo kan je samenwerken met mensen op grote afstand. Je hebt alleen een gratis account nodig.

Op woensdag is het tevens Weggeef Woensdag. Dat betekent dat we een spel weggeven aan iemand die meespeelt. Zorg dat je er op de woensdag bij bent om te horen hoe het werkt.

Vindt ons op twitch.tv/SunnyGamesEU (ook voor herhalingen en hoogtepunten). Daar vind je ook het speelschema.