Max de Kat is er!

Afgelopen week zijn er 5000 spellen van de lopende band van de Nederlandse Spellenfabriek afgerold. Er passen er ongeveer 250 in Stevens auto. Dus dat was maar 20 keer rijden…

Lees hier de reacties van reviewers en bordspelers.

Zo ziet het eruit

Het spel is net zo goed als toen het in 1986 in Canada is ontworpen. 10.000 exemplaren later, was het echter wel tijd voor een upgrade. Hieronder leg ik het spel nog een keer uit.

Nieuwe huisstijl

Max de Kat is het bestverkopende spel van Sunny Games. Toen we hadden besloten om Max opnieuw te maken, was het ook logisch om te kijken naar hoe alle volgende nieuwe uitgaves verbeterd kunnen worden. Vanwege de lay-out van het nieuwe spelbord, vierkant en te spelen vanuit de doos, hebben we gekozen om de vernieuwde lijn van kinderspellen in vierkante dozen te verpakken.

En de grootste verandering is dat we het geel van de dozen enorm hebben verminderd. Het komt nu alleen nog terug in de knop onder het logo. De bedoeling is dat de nieuwe spellen veel meer 2017 zijn voor de verandering.

En voor wie er oplet. De vorige versie van Max de Kat had een viertalige doos. Nu is de doos geheel Nederlands. Dat komt omdat we ons hebben laten vertellen dat het voor onze ambities in Duitsland goed is om een geheel Duitse doos te hebben. En dus hebben we gelijk vier dozen voor Max de Kat laten ontwerpen. Het creëert ook heel veel ruimte op de achterkant van de doos, waar we nu al bijna het hele spel kunnen uitleggen.

Waar komen alle onderdelen vandaan?

De spellen van Sunny Games worden geproduceerd in de Nederlandse Spellenfabriek in Medemblik. Zij zijn gespecialiseerd in werken met karton. Dus alle dozen en kartonnen onderdelen zijn in Nederland bedrukt en verwerkt.

Muis, Eekhoorn, Vogel en Max de kat zijn veranderd in houten spelfiguren. De houten speelfiguurtjes komen uit Polen. Het zijn dezelfde figuurtjes die ook in Kotek Psotek, de poolse Max de Kat zitten en ze worden geleverd door de uitgeverij Egmont.

De dobbelstenen worden wel weer via de NSF geleverd. Ze zijn iets groter dan de meeste dobbelstenen en gemaakt van hout.

Puzzel

Het werken met karton is nog een hele puzzel. En één waar Steven gelukkig van houdt. We willen namelijk geen materiaal verspillen. Waar we nu op uit zijn gekomen, is een manier om met één stansvel (dat is een groot stuk karton) drie spellen Max de Kat te produceren. De overige ruimte hebben we gebruikt om leuke cadeautjes te maken om weg te geven. Per drie spellen die we hebben geproduceerd, hebben we nu leuke dingen om weg te geven aan mensen die onze spellen hebben. Wat het is en voor welke spellen, blijft nog even geheim.

En nadat we alles mooi passend hebben gemaakt, was er nog wat ruimte over. We hebben daarom als grapje nog een Max de Kat sleutelhanger toegevoegd.

Wat vind je van de nieuwe Max?

Nogal een verandering niet? Ik ben benieuwd wat jij vindt van ons nieuwe spel. Geef het ook aan als je het spel graag wilt hebben, want we geven dinsdag 6 juni één spel weg aan een willekeurige reactie die dat aangeeft.

10 reacties op “Max de Kat is er!”

  1. Bianca van Doornik schreef:

    Ik ken het spel niet, maar het ziet er goed uit. Wij zouden het graag willen winnen om te zien of mijn dochters dit net zo leuk vinden als Prinses. Die komt bijna dagelijks uit de kast 😀

  2. Nelleke Blom schreef:

    Ziet er leuk uit. Hier vinden ze ZooMemo erg leuk.

  3. Susan schreef:

    Ziet er super leuk uit!
    Ik heb de vorige versie voor mijn zoon en ook prinses.
    Kleuters vinden beide spellen super leuk en ik ben super
    Bij dat het eens niet om winnen en beter dan de ander zijn gaat,
    Maar om samen werken en samen iets bereiken.

    Ja ik zou graag een nieuwe versie willen winnen,
    Zodat ik de andere aan de school kan geven.
    Hoe leerzaam is een spel gebasseerd op samenwerking ipv competitie.

  4. Jouke schreef:

    Wauw, ziet er geweldig uit! Dat wil ik graag een keer spelen met Pip. En Finn vindt het ook nog steeds erg leuk!

    • Max Hirschel schreef:

      Hey Jouke,

      Als auteur ben je denk ik wel uitgesloten van deelname. Maar misschien kunnen we iets voor je bij de teambuilding eind augustus?

  5. Foubert Sabine schreef:

    Ronduit schitterend! Veel succes!
    Ik zou er graag eentje winnen

  6. Sabine Vyncke schreef:

    Oh wat leuk! Zo gek op poezen en spelletjes…
    Dit zou top zijn en hartstikke fijn om dan toch een beetje de winnaar te zijn…
    We zien ons al spelen samen met ons kleinkind Lux en alle nichtjes, neefjes en vriendjes
    Succes met het nieuwe spel en wie weet winnen we wel?
    Groetjes uit Belgie 🙂 Spannend!!!

  7. Willem schreef:

    Leuk! Jullie zijn lekker bezig. Ik zie ook dat jullie weer een verdere stap in jullie ontwikkeling hebben gezet. Het ontwerp is daar een mooi voorbeeld van.

    Heel veel succes en spelplezier toegewenst.