Blik op de toekomst

Je hebt al kunnen lezen over de uitbreiding van het team en onze nieuwe internationale vrienden. We zijn sinds een tijdje online actief. Zoals je ziet, is Sunny Games in beweging. En we willen graag met je delen wat we het komende jaar van plan zijn. En we horen het heel graag als jij nog goede ideeën voor ons hebt.

Nieuwe uitgaves

De titels houden we nog even geheim, maar er komen in ieder geval twee nieuwe spellen uit dit jaar. Eén spel is een geheel nieuwe uitgave van een bestaand spel. Het andere spel komt van Elske Spaa. Je hebt haar misschien wel ontmoet als onderdeel van de demonstrateurs van Sunny Games vorig jaar.

Internationale samenwerking

Jim Deacove van Family Pastimes is voor ons de grootvader van het coöperatieve spel. Toen Sunny Games begon, was hij één van de weinige mensen die met samenwerkingsspellen werkte. Nu zijn er heel wat bedrijven bij gekomen die ook coöperatieve spellen uitgeven of er zelfs net als Sunny Games voor kiezen om exclusief samenwerkingsspellen te maken. Wij zien dit als ontzettend waardevol en één  van de dingen die we dit jaar gaan doen, is iedereen bij elkaar brengen. Daar komen dan mogelijk weer heel veel nieuwe spellen uit.

Coop-game-hallmarkEn je weet vast dat er op elke doos van Sunny Games twee elkaar schuddende handen staan. Dit is ooit bedacht als beeldmerk voor alle coöperatieve spellen. Alleen weet eigenlijk niemand dat. Dit jaar gaan we het logo herontwerpen, zodat het past bij spellen die in 2017 worden uitgegeven. En dan gaan we zorgen dat al onze nieuwe internationale vrienden dit ook in gaan zetten, zodat je in de winkel altijd weet dat een spel coöperatief is. (Ben of ken jij degene die dit gaat doen? Stuur dan een mailtje naar max@sunnygames.nl)

Veel naar buiten

Letterlijk en figuurlijk gaan we veel naar buiten dit jaar. Zo zijn we bijvoorbeeld in maart naar Bremen, Veldhoven en Eindhoven voor drie beurzen. Je kan ons daar komen ontmoeten om onze spellen te spelen (of zelfs helpen uitleggen). We willen nog veel meer gaan doen dan alleen beurzen. En alles daarover kan je vinden op onze nieuwe agendapagina.

Wat kunnen we nog beter doen?

Wat zou je graag zien dat Sunny Games doet? Waar kunnen we over schrijven? Welke spellen wil je spelen? Met wie moeten we zeker gaan praten? Vertel het ons en dan gaan we kijken of het lukt.

2 reacties op “Blik op de toekomst”

  1. Merk Haasert schreef:

    Ik zou het heel erg leuk vinden als er ook mooiere luxere edities van de spellen komen. Ik denk dat veel mensen met mij er echt meer geld voor over hebben als er uitgaves zijn met mooiere speelstukken, borden, mooie doos of opbergbox. Ik begrijp goed de gedachte om de spellen zo toegankelijk mogelijk te houden door de prijs niet te veel op te voeren, maar daarnaast denk ik dat het wellicht meer mensen zal aanspreken en de spelbeleving vergroot als de spellen visueel aantrekkelijker zijn.

    • Max Hirschel schreef:

      Hallo Merk, dankjewel voor je opmerking. Ik denk dat je het vernieuwde spel dan wel op prijs gaat stellen. En hoe denk je over Nisyros?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *